Megbírságolták a Hír TV-t, mert Bencsik örült, hogy Ugandában kivégezhetik a melegeket

Megosztás

Összesen 400 ezer forint bírság megfizetésére kötelezték a tévét.

A Médiatanács állampolgári bejelentések nyomán indított eljárást a HírTV március 26-i Sajtóklubjában elhangzottak miatt. A beszélgetés egyik témája az az Ugandában elfogadott törvény volt, amely szerint halálbüntetéssel sújthatják a házasságot kötő azonos nemű párokat, olvasható az NMHH közleményében – számolt be róla a 444.hu.

„Van egy jó hírem is. (…) Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik. Az amerikaik tombolnak. 100 százalékos egyetértéssel hozta meg ezt az ugandai parlament, amiben az a gyönyörű, hogy ez egy jelzés. Az egész világon az új kánon, az új vallás az a másságkultusz, az LMBTQ. A bubuk az új szentek. És akkor azt mondják erre az ugandaiak, hogy mi meg jól lenyakazzuk őket, hogyha itten próbálkoznak összeállni kettesével. Ez egy üzenet, hogy Afrika nem csak hogy nem vesz részt ebben a szemétségben, hanem szembefordul. Mert Uganda csak egy ország, de ők voltak a legbátrabbak, vélhetőleg a többi is követi”- mondta Bencsik András az adásban.

A Médiatanács az eljárás során megállapította, hogy a műsorszám sértette az emberi méltóság tiszteletben tartására vonatkozó, valamint a kirekesztésre alkalmas médiatartalom közzétételét tiltó törvényi rendelkezéseket.

A testület ezért 200-200 ezer, azaz összesen négyszázezer forintnyi bírság megfizetésére kötelezte a HírTV szolgáltatóját, valamint a jogsértés tényéről szóló közleményt fel kell olvasni a HírTV adásában, és a televízió honlapjának nyitóoldalán is köteles közzétenni azt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek